40 lat hodowli żubrów w Ośrodku Kultury Leśnej w Gołuchowie (European Bison Conservation Newsletter, 2017)
W pracy przedstawiono wybrane informacje z ostatnich 40 lat działalności w zakresie ochrony żubrów. Ośrodek Kultury Leśnej jako wyspecjalizowana organizacja ma wiele celów związanych z historią i kulturą, zwłaszcza w leśnictwie. Żubry odgrywają dużą rolę w procesie edukacji, która również jest ważną działalnością Ośrodka.
Keywords: Edukacja; Muzeum Leśnictwa; żubr