Aktualne informacje o restytucji żubra w Parku Narodowym Poloniny (European Bison Conservation Newsletter, 2008)
Artykuł podsumowuje dotychczasową wiedzę o występowaniu dzikich żubrów na Słowacji oraz dostarcza informacji na temat restytucji żubrów do NP Poloniny na Słowacji, przygotowanych przez Państwowe Konserwatorium Przyrody SR i Fundację Dużych Roślinożerców.
Keywords: Żubr; Słowacja