Restytucja żubra Bison bonasus (L. 1758) jako element ochrony czynnej na obszarach Natura 2000 Pomorza Zachodniego (European Bison Conservation Newsletter, 2008)
Przedstawiono historię reintrodukcji żubrów w regionie od 1980 roku.
Keywords: Żubr; Zachodniopomorskie