Stan wapnia w tkankach żubra żyjącego na wolności w Puszczy Białowieskiej w zależności od płci i wieku (European Bison Conservation Newsletter, 2008)
Celem pracy było określenie stanu wapnia w różnych tkankach (wątroba, nerka, żebro, mięśnie, racice i sierść) żubrów z wolno żyjącego stada w Puszczy Białowieskiej.
Keywords: Żubr