(untitled) (European Bison Conservation Newsletter, 2017)
Pokazano historię utworzenia ośrodka hodowli żubrów w rezerwacie Prioksko-Terrasnym. Dane o wynikach hodowlanych z ostatnich trzech lat są omawiane. Przedstawione są informacje o liczbie żubrów przekazanych do innych hodowli. Podawane są informacje o zakresie współpracy krajowje i międzynarodowej rezerwatu. Opisywany jest zakres badań naukowych w ostatnich latach, co ważne z udziałem pracowników rezerwatu