(untitled) (European Bison Conservation Newsletter, 2013)
Po raz pierwszy w Skandynawii żubrzyca powiła bliźnięta – w ośrodku w Eriksberg w dniu 26 lipca 2012 roku. Bliźnięta pojawiają się bardzo rzadko i nie zawsze przeżywają˛. Dwie jałówki – bliźniaczki są˛ obecnie w wieku jednego roku i nie maja żadnych problemów w nadążaniu za stadem.